Clasina

Schip details
Clasina partyschip Friesland
Clasina Saloncharter Heeg
Clasina Heeg partyschip Friesland

Salonboot Clasina huren in Friesland

Wilt u een salonboot huren voor uw eigen gezelschap? Met salonboot Clasina maakt u een boottocht in Friesland. 

Het schip werd in 1914 op de werf De Amstel gebouwd. Het ontwerp is van scheepsbouwer J.P.G. Thiebout, een eigenzinnig persoon uit de destijds betere standen. Door de lijn van het jacht maakt de Clasina nauwelijks enige golfslag. Het schip heeft een lengte van 20 meter, is 3.86 meter breed en heeft een DAF 142 PK dieselmotor. Maximaal 40 personen kunnen als passagier aan boord. 

Vaargebied: De Zuidwesthoek, het grootste merengebied van Friesland 

  • Sneek, o.a. de Waterpoort en Scheepvaartmuseum
  • Bolsward, o.a. stadhuis en het Fries Literair Museum Gysbert Japicxs
  • Workum, o.a. Jopie Huisman Museum
  • Hindelopen, o.a. schilderwerk en schaatsmuseum
  • Stavoren, o.a. haring van Doede Bleeker en spui- en schutsluizen naar het IJsselmeer
  • Sloten, kleinste stad in Friesland en mooie  intacte vestingwallen. Wandeling van een half uur
  • IJlst, met o.a. houtmolen de Rat in werking en Nooitgedagt.

De boottocht

U wordt u met koffie en thee met gebak ontvangen. Gekoelde drankjes zijn voorradig. Lunches aan boord, soep of bittergarnituur zijn leverbaar, zo uitgebreid als u zelf wenst. 

Culinair Warme en koude buffetten kunnen worden geserveerd in diverse samenstellingen. Wilt u tijdens de vaartocht uitgebreid dineren aan de wal dan kunt u onderweg kiezen uit fraai gesitueerde eetgelegenheden aan de vaarroute. De Zuidwesthoek van Friesland biedt hiertoe ruimschoots gelegenheid. Ook Heeg, de thuishaven van de Clasina, beschikt over goed geoutilleerde en plezierig restaurants. Indien men een lunch of buffet aan boord wenst te gebruiken worden extra service kosten in rekening gebracht. Deze bedraagt € 3,00 per persoon. 

Varen door het merengebied van Friesland Naast de ontspanning en het plezier aan boord van de Clasina biedt de Zuidwesthoek het grootste merengebied van Friesland. Monumentale en karakteristieke steden - zeven van de elf - kunnen worden bezocht. Achtereenvolgens Sneek, o.a. de Waterpoort en Scheepvaartmuseum; Bolsward, o.a. stadhuis en het Fries Literair Museum Gysbert Japicxs; Workum, o.a. Jopie Huisman Museum; Hindelopen, o.a. schilderwerk en schaatsmuseum; Stavoren, o.a. haring van Doede Bleeker en spui- en schutsluizen naar het IJsselmeer; Sloten, kleinste stad in Friesland en mooie  intacte vestingwallen die te ronden zijn in een halfsuurwandeling en niet te vergeten IJlst, met o.a. houtmolen de Rat in werking en Nooitgedagt. 

Cultuur Aan boord kunnen tal van culturele uitstapjes worden georganiseerd op het gebied van muziek, literatuur en schilderkunst. Wat te denken van een shantykoor of een Barbershopkoor als geëigende sfeermakers aan boord? Of een tocht met en langs poëtische Friese schrijvers. Schilderend genieten van het Friese merengebied?

De Clasina een bijzondere salonboot

Opvallende eigenschappen aan het interieur:

  • Meerdere intieme salons, ingericht door de vermaarde Jungendstil-scheepsarchitect Lyon Cachet
  • met bijzonder fraai houtsnijwerk.
  • Een stuurhut met rondom zitplaatsen voor een riant uitzicht.Een zonnedak waar passagiers een zitplaats kunnen vinden. Keuken en toilet zijn in dezelfde stijl ingericht.
Prijzen 2023
2 uur (minimaal)€ 290,-
volguur€ 145,-
Cateringop verzoek