Ameland

Schip details
Ameland boot huren evenementenschip
Ameland partyschip huren

Evenementenschip de Ameland.

Partyschip Ameland is geschikt voor Personeelsfeesten, Bedrijfsuitjes, Seminars, Theatershows. 

Het partyschip voer voorheen als veerboot op de Waddeneilanden. Evenementenschip De Ameland, met een capaciteit van 35 tot 800 personen, onderscheidt zich door de uitstekende audiovoorzieningen en de aparte invaliden toiletten. In de Nederlandse evenementenwereld is dit Partyschip altijd enorm in trek geweest vanwege zijn uitzonderlijke binnenhoogte van 5 meter, wat legio mogelijkheden biedt voor festiviteiten. 

Aan de achterkant van het partyschip bevinden zich grote deuren waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld een auto of grote decorstukken in het Grand Café te plaatsen. De bovenste etage is een groot zonnedek met overkapping. Doordat de Ameland vroeger op de wadden heeft gevaren, heeft dit partyschip een zeer platte bodem zodat zij op alle binnenwateren in Nederland, België en Duitsland kan varen. Kortom een unieke drijvende locatie met bijzonder veel mogelijkheden.

 • Bedrijfsfeesten
 • DancefeestenTheaterproducties
 • Presentaties en seminars
 • Bruiloften
 • Uitgebreide catering-mogelijkheden.

Vaargebied van Partyschip Ameland

Partyschip De Ameland vaart door heel Nederland en er zijn 50 verschillende havens waar het schip kan aanleggen. Ook in België; Antwerpen, Gent en Brussel en Duitsland in Keulen en Emmerich.

In 1995 is het schip verkocht aan rederij Carolina en werd in 1996 omgebouwd tot luxueus partyschip met de naam Ameland. Na 9 dienstjaren is het schip in 2004 gekocht en onderging een grondige onderhoudsbeurt en opfrissessie door rederij Ameland en vaart heden onder de naam Party- en presentatieschip De Ameland.

Het unieke aan Partyschip De Ameland

Dat is natuurlijk het Grand Café, als enige in Nederland heeft dit schip een binnenhoogte van bijna 5 meter, waardoor deze ruimte ook uitermate geschikt is voor dia-, video- en productpresentaties, live optredens, modeshows en gala- en andere grote feestpartijen. 

Bedrijfsfeesten Partyschip De Ameland is uitermate geschikt voor de meest uiteenlopende gelegenheden. Van swingend feest met een band of DJ, waarbij uw personeel gegarandeerd met de voetjes van de vloer moeten, tot een rondvaart door een door u gewenst gebied onder het genot van een hapje en een drankje met daar aan sluitend een heerlijk buffet of diner, alles is mogelijk op ons partyschip. Wij denken graag met u mee en wij kunnen u garanderen dat u en uw personeel van een onvergetelijk feest zal genieten bij ons aan boord. 

Dancefeesten Dancefeesten op Partyschip De Ameland is ook geen enkel probleem. Het Grand Cafe is uitermate geschikt als hoofdzaal en in deze zaal is het ook mogelijk door de binnenhoogte van 5 meter om een exclusief DJ podium te plaatsen en een uitgebreide lichtshow op te hangen. U kunt vervolgens het panorama salon gebruiken als V.I.P dek en op het zonnedek is het zelfs nog mogelijk om hier ook een DJ tafel te plaatsen. Al varend door de havens van bijvoorbeeld Rotterdam, Amsterdam of Antwerpen ervaren u en uw gasten een uniek en een onvergetelijk avondje uit op ons partyschip! 

Theaterproducties Maandelijks wordt Partyschip De Ameland omgetoverd tot een ware theaterboot! Grappen, grollen, dansen op stoelen en tafels, een polonaise of een dansje op het podium; u kunt alles verwachten tijdens deze avonden. Een gedurfde grap en hilarische opmerking, van begin tot het einde van de avond wordt u meegenomen in het feestgedruis en vermaak. Kortom laat u meenemen in een avond vol zang, dans, live entertainment en uiteraard niet te vergeten heerlijk eten en drinken!

Presentaties en seminars Omdat De Ameland geen vaste indeling kent is op ons schip alles mogelijk. Door dat het partyschip uit verschillende dekken bestaat is het bijvoorbeeld mogelijk om in het Grand Cafe een seminar te laten plaats vinden en vervolgens in de panorama salon een heerlijk buffet te plaatsen. Ook kunt u één of meerdere zalen aanpassen naar uw eigen wensen. Zo kunt u bijvoorbeed het gehele Grand Cafe om toveren tot TV studio of theaterzaal. 

Bruiloften Ieder bruidspaar heeft zijn eigen wensen wat betreft het trouwfeest. Wij kunnen u feest op maat aanbieden. Daarbij houden wij natuurlijk rekening met uw huwelijks- stijl en wensen. 

Specials Of het nu om het Europees Kampioenschap gaat of het binnehalen van Sinterklaas, het uitdelen van kerstpaketten of een blues cruise; De Ameland is multifunctioneel inzetbaar!

Arrangementen ( exclusief scheepshuur)

Receptie arrangement

 • Onbeperkt dranken uit het Hollands dranken assortiment
 • Assortiment wasabi nootjes
 • Setje diverse rauwkost met dipsaus
 • Borrelgarnituur (exclusief) nog te bespreken conform banquetingmap
 • Partymanager als aanspreekpunt ten behoeve van de catering
 • Gastvrije bediening door onze gastheren- en vrouwen.
 • Aanvullend extra uur drankafkoop en bediening € 7,50 per persoon

Varend Vergaderarrangement

 • Tafelopstelling zoals u dat wenst
 • Gebruik van projectiescherm, beamer, microfoon en versterker
 • Onbeperkt gebruik van koffie, thee, gekoeld spa rood, spa blauw en jus d’orange
 • Partymanager als aanspreekpunt ten behoeve van de catering
 • Gastvrije bediening door onze gastheren- en vrouwen

Haven rondvaart of Rondje IJsselmonde* ( 11:00 uur tot 17:00 uur)

 • Vertrek vanuit Rotterdam
 • Ontvangst met koffie, thee en gesorteerd gebak
 • Vrij drinken licht alcoholische bar
 • Lunchbuffet
 • In overleg afmeren in Dordrecht, Kinderdijk of stormvloedkering
 • Tafelgarnituur: luxe nootjes en zoutjes

Haven Rondvaart of Rondje IJsselmonde* ( 14:00 uur tot 20:00 uur )

 • Vertrek vanuit Rotterdam
 • Ontvangst met koffie, thee en gesorteerd gebak
 • Vrij drinken uit licht alcoholische bar
 • Tafelgarnituur
 • In overleg afmeren in Dordrecht, Kinderdijk of stormvloedkering
 • Hollands 3 gangen buffet
 • Afsluiting met koffie, thee en chocolaterie

* Exclusief scheepshuur; Bij rondje IJsselmonde vertrekken wij vanuit de Parkhaven, afhankelijk van de stroming gaan we richting Dordrecht, via de oude Maas langs Puttershoek en Spijkenisse en uiteindelijk komen wij weer terug aan de Parkhaven.

De Panorama Salon bevindt zich aan de voorkant van het schip en is gezellig ingedeeld met zitjes. In deze ruimte heeft u tijdens de vaart een perfect panorama-uitzicht. In deze salon is ook een ruime bar aanwezig. 

Het Videdek beschikt over een bordes welke uitzicht biedt op het Grand Café. Deze ruimte is uitermate geschikt als lounge of als ontvangstruimte. 

Het grote Zonnedek kan gebruikt worden om in de buitenlucht van de rondvaart te genieten. Ook is het zonnedek gedeeltelijk overkapt, wat extra ruimte creëert voor een gezelschap van circa 150 gasten. 

Speciale voorzieningen Het partyschip beschikt over uitstekende audiovisuele voorzieningen en aparte invaliden toiletten. Aan de achterkant van het schip bevinden zich grote uitklapbare deuren waardoor het logistiek gezien geen probleem is om bijvoorbeeld voertuigen en grote decorwanden in het schip te plaatsen. De Ameland kent een binnenhoogte van bijna 5 meter. Door de uitstekend geoutilleerde keuken is in principe alles mogelijk: van grote buffetten, thema-avonden tot intieme diners en trendy hapjes. Het hele culinaire gedeelte kan afgestemd worden op uw eigen wensen. Speciale diëten en vegetarische wensen zijn geen enkel probleem. 

Capaciteit: Grand Café Oppervlakte: 275m2 Theater: maximaal 140 personen Diner: maximaal 100 personen Buffet: maximaal 200 personen Feest/receptie: 320 personen 

Videdek Oppervlakte: 70m2 Theater: maximaal 20 personen Diner: maximaal 25 personen Buffet: maximaal 60 personen Feest/receptie: maximaal 80 personen 

Panorama salon Oppervlakte: 150m2 Theater: maximaal 120 personen Diner: maximaal 60 personen Buffet: maximaal120 personen Feest/receptie: maximaal 150 personen 

Zonnedek (overkapt/buiten) Oppervlakte: 100m2 Theater: maximaal 100 personen Diner: maximaal 60 personen Buffet: maximaal 120 personen Feest/receptie: maximaal 150 personen

Prijzen
Prijzen op aanvraag
Vraag om een Offerte​